کاراته شوتوکان JKA | ||
|
آیا ویتامین ها راه تازه ای در مبارزه با سرطان هستند؟ بر اساس یافته های محققان آمریکایی، مصرف روزانه یک قرص مولتی ویتامین ممکن است احتمال ابتلا و گسترش سرطان را در مردان کاهش دهد. تحقیق آنها بر پایه بررسی وضعیت حدود ۱۵ هزار مرد بالای ۵۰ سال، به مدت بیش از یک دهه استوار است. نتیجه پژوهش های آنان که در نشریه تخصصی انجمن پزشکان آمریکا چاپ شده است، حاکی از کاهش جزئی موارد ابتلا به سرطان در مردانی است که قرصهای ویتامین مصرف میکرده اند. اما متخصصان هشدار میدهند که برخی تحقیقات دیگر به نتایجی متفاوت رسیده اند و رژیم غذایی مبتنی بر میوه و سبزیجات را توصیه سالم تری دانسته اند. مکملهای ویتامینی، از جمله ویتامین دی، عمدتا برای افراد بالای ۶۵ سال توصیه میشوند. هرچند نظرات درباره فوائد کلی مولتی ویتامین ها برای سلامتی انسان متفاوت است، بعضی تحقیقات نشان میدهند که ضرر مصرف قرص ویتامین برای افراد سالم، از فایده اش بیشتر است و تحقیقات دیگر نیز حاکی از آنند که مصرف ویتامین هیچ تاثیر مثبتی بر سرطان ندارد. با این حال، محققان دانشکده پزشکی هاروارد داده های مرتبط با مردانی را تحلیل کردند که در دو گروه، هر روز یکبار به آنها یا قرص مولتی ویتامین و یا قرص 'دارو نما' داده میشد. تاکید بر رژیم غذایی از هزار نفری که در طول یک سال مولتی ویتامین مصرف میکردند ۱۷ نفر سرطان گرفتند و از هزار نفر دوم که قرص دارو نما مصرف میکردند، ۱۸ نفر. دکتر هاوارد سِسو، یکی از محققان، گفت: "مطالعات بسیاری حاکی از آنند که خوردن مواد مغذی ممکن است ریسک ابتلا و گسترش سرطان را در مردان کاهش دهد. اکنون میدانیم که مصرف روزانه مولتی ویتامین، علاوه بر رفع کمبود ویتامین و مواد معدنی، ممکن است به عنوان عاملی برای پیشگیری از سرطان در مردان میانسال و مسن در نظر گرفته شود." محققان نمیدانند که آیا میتوان همین تاثیر مشابه را بر زنان یا مردان جوان تر نیز مشاهده کرد یا نه. دکتر هِلگا گرول از مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا گفته است: "با وجود این که در مردان مورد آزمایش در این تحقیق شدت ابتلا به سرطان کمی آهسته تر شد، ما نمی توانیم اطمینان داشته باشیم که نتیجه این تحقیق واقعاً ریشه در واقعیت دارد یا صرفا بر اثر شانس بوده است. ![]()
براساس این تحقیق اندوه بسیار زیاد فشار زیادی برقلب وارد می کند پژوهشگران آمریکایی می گویند افرادی که به تازگی مصیبت دیده اند، بیشتر در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند. این تحقیق که روی حدود ۲ هزار نفر انجام شده، نشان می دهد که خطرحملات قلبی در اولین روز پس از فوت یکی ازعزیران بیش از بیست برابر است. براساس این تحقیق، در اولین هفته بعد از مرگ یکی از عزیزان حملات قلبی به نحو چشمگیری افزایش یافته است. از جمله علائمی که باید به آن توجه کرد احساس درد در ناحیه قفسه سینه و تنگی نفس است. این پژوهشگران می گویند اندوه بسیار زیاد؛ فشار زیادی بر قلب وارد می کند. براساس این تحقیق، استرس و فشارهای روانی ناشی از فقدان عزیزان باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون و لخته شدن خون می شود که این به نوبه خود باعث افزایش حملات قلبی می شود. در این پژوهش همچنین گفته شده که خواب و اشتهای فرد هم احتمالا تحت تاثیر قرار می گیرد. این محققان می گویند بسیار مهم است که بستگان و دوستان از این خطرات آگاه شوند وبه آن توجه کنند. دکتر موری میتلمن، سرپرست این تیم تحقیقاتی از دانشکده پزشکی هاروارد می گوید:" در شرایط غم و اندوه و ناراحتی های روانی، باید از خودتان مراقبت کنید و به علائمی که مرتبط با حملات قلبی است توجه کنید." به گفته دکتر میتلمن افرادی که عزیزی از دست داده اند، خود باید توجه داشته باشند که در دوره ای قرار دارند که احتمال بروز حملات قلبی در آنها زیاد است. پروفسور پیتر ویسبرگ از مرکز قلب بریتانیا، گفته است:" ما این مساله را می دانیم که تحت شرایطی استثنایی فشارهای احساسی و روانی می تواند باعث حمله قلبی شود." اما او تاکید می کند که ما نباید این حقیقت را نادیده بگیریم که حملات قلبی ناشی از استرس به طور طبیعی تنها در افرادی اتفاق می افتد که سابقه بیماری قلبی دارند. "نکته مهم دیگر آن است که اگر از دارو استفاده می کنید، نباید مصرف دارو را به دنبال از دست دادن عزیزی فراموش کنید." ![]() نتایج یک پژوهش جدید حاکی از آن است که مصرف مقادیر قابل توجه میوه، سبزیجات و غلات سبوس دار سرشار از آنتی اکسیدان ها خطر وقوع سکته در زنان را کاهش می دهد، حتی اگر آن ها پیشینه ابتلای به بیماری قلبی را داشته باشند. بر اساس یافته ای این پژوهش، تصور می شود که آنتی اکسیدن ها با خنثی کردن مولکول های مخرب که به آن ها اصطلاحاً «رادیکال آزاد» می گویند و با سکته و بیماری قلبی ارتباط دارند، از افراد در برابر ابتلای به سکته قلبی محافظت می کنند. سوزان رائوتینن، دانشجوی داکتری «موسسه کارولینسکه» در سوئد و یکی از نویسندگان این گزارش تحقیق گفته است: «مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان می تواند با مهار تورم و استرس اکسیداتیو، خطر وقوع سکته را کاهش دهد.» انواع میوه و سبزیجات حدود نیمی از ظرفیت آنتی اکسیدان زنانی را فراهم می کند که هیچ پیشینه ابتلای به بیماری های قلبی را ندارند. در گزارش این محققان به مواد غذایی دیگری همچون غلات سبوس دار ( ۱۸ درصد )، چای ( ۱۶ درصد ) و شکلات ( ۵ درصد ) به عنوان منابع غنی آنتی اکسیدان اشاره شده است. پژوهشگران تاکید کرده اند که اثر محافظ آنتی اکسیدان زمانی موثر است که عواملی همچون ورزش، استعمال دخانیات و آموزش عمومی نیز در نظر گرفته شوند. خانم رائوتینن و همکاران وی وضعیت سلامت بیش از ۳۱ هزار زن که بیماری قلب و عروق ندارند و ۵۷۰۰ زن را مورد ارزیابی قرار دادند که پیشینه بیماری قلب و عروق دارند و پرسشنامه هایی در مورد رژیم غذایی و دیگر عوامل مربوط به شیوه زندگی را پر کردند. پس از گذشت بیش از یازده سال، ۱۳۲۲ مورد سکته بین زنانی مشاهده شد که پیشینه بیماری قلب و عروق و یا سکته نداشتند. بین زنانی که پیشینه سکته داشتند، پس از گذشت ده سال ۱۰۰۷ مورد سکته ثبت شد. بر پایه یافته های محققان، افرادی که بیشترین میزان غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان را مصرف کرده بودند و هیچ پیشینه ابتلای به بیماری قلب و عروق نداشتند، خطر سکته ۸۳/۰ بار بیشتر از افرادی بود که کمترین میزان مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را مصرف کرده بودند. بین افرادی که پیشینه بیماری قلب و عروق داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین آنتی اکسیدان را در رژیم غذایی خود گنجانده بودند، خطر خونریزی مغزی و یا سکته قلبی آن ها ۱۰/۰بار کمتر از زنانی بود که بیشترین میزان آنتی اکسیدان در رژیم غذایی آن ها موجود بود. تصور محققان بر این است که آنتی اکسیدان ها به شیوه های مختلفی همچون کاهش فشار خون و اثرات ضدالتهابی، از تصلب شریان و یا مسدود شدن رگ های قلب و مغز پیشگیری می کنند. محققان بر این باورند بر خلاف آنچه که یافته های این پژوهش در مورد رژیم غذایی اثبات کرده است، آزمایش های کنترل شده و تصادفی استفاده از قرص های حاوی آنتی اکسیدان اثرات مفید و موثری برای پیشگیری از وقوع سکته نخواهند داشت. این تحقیق که با بودجه « شورای تحقیق سوئد برای ساختار زیربنایی» و «شورای سوئد برای پژوهش اجتماعی و زندگی کاری» تکمیل شده و نتایج آن در شماره اخیر نشریه «سکته: انجمن قلب آمریکا» منتشر شده است.
![]() رژیم های غذایی کم نمک معمولا باعث کاهش فشار خون می شوند ولی در عین حال باعث بالا رفتن میزان کلسترول می شوند. نتیجه یک پژوهش جدید مزایای کاهش نمک در رژیم غذایی ما را زیر سوال می برد. پژوهشگران دریافته اند که رژیم های کم سدیم که منجر به کاهش متوسط فشار خون می شوند، ممکن است با اثراتی نه چندان دلخواه همراه باشند. همه ما به عنوان یک اصل پزشکی پذیرفته ایم که کاهش نمک باعث کاهش فشار خون و در نتیجه منجر به پایین آمدن خطر حمله قلبی می شود. ولی بنا به اظهارات نیلز گرادال، پژوهشگر دانشگاه کپنهاگ «تاثیر این گونه رژیم ها بر روی افراد سالم با فشار خون طبیعی بسیار اندک است.» وی می گوید برای بیمارانی که فشار خون بالا دارند، تاثیر این رژیم ها حدود ۵/۳ در صد است. گرادال با گرد آوری حاصل ۱۶۷ تحقیق صورت گرفته به این نتیجه دست یافته است. این تحقیقات بیشتر بر روی اروپایی ها و اهالی آمریکای شمالی صورت گرفته است و با این حال لازم به ذکر است که رژیم های کم سدیم در کاهش فشار خون سیاه پوستان و آسیایی ها تاثیر بیشتری دارد. با اینکه کاهش هر چند اندک فشار خون برای افراد مبتلا اهمیت بسیار دارد، تحقیقات نشان می دهد که کلسترول افرادی که به برنامه های غذایی کم نمک روی می آورند، بالاتر می رود و در نتیجه امکان بروز بیماری های قلبی بیشتر می شود. گرادال می گوید رژیم های کم سدیم سیستم طبیعی تنظیم نمک در بدن را به هم می ریزد و حتی در برخی موارد سطح هورمون ها را نیز دستخوش تغییر می کند. این بدان معنی است که بدن به دلیل کاهش بیش از حد سدیم احساس خطر می کند. گرادال بر این باور است که برای به دست آوردن نتایج دقیق تر، بهتر است پژوهش هایی مستقیما بر روی رابطه مصرف نمک با بیماری های قلبی و تلفات ناشی از آن صورت گیرد. ولی وی در عین حال اذعان می کند چنین تحقیقاتی باید تعداد زیادی بیمار را برای سالیان متمادی بر روی رژیم های خاصی نگاه داشت که این امری بسیار دشوار است. گرادال همچنین هشدار می دهد که نباید از پژوهش های وی به عنوان مجوزی برای مصرف بیش از حد نمک استفاده کرد. وی می گوید این تحقیق نشان می دهد که مصرف به اندازه نمک احتمالا خطری ندارد و روی آوردن به رژیم های کم نمک زیان های خود را به همراه دارد و الزاما منجر به کاهش خطر حمله قلبی نخواهد شد. ![]()
اسکن مغناطیسی از مغز بنا به نتایج اولیه تحقیقات گروهی از محققان چینی، افرادی که به اینترنت "معتاد" شده اند دچار تغییرات مغزی شبیه معتادان به مواد مخدر یا مشروبات الکلی می شوند. این محققان در مطالعه مغز هفده جوان "معتاد" به اینترنت، آثار اختلال در اعصاب مغزی مشاهده کردند. آنها می گویند که این کشف می تواند به یافتن درمانهای جدید برای اعتیاد بیانجامد. اعتیاد به اینترنت یک اختلال بالینی است که نشانه بارز آن استفاده مداوم و غیر قابل کنترل از اینترنت است. محققان چینی از سی و پنج زن و مرد چینی چهارده تا بیست و یک سال اسکن مغزی گرفتند. هفده نفر از آنان، بر اثر پاسخ مثبت به این سوال که "آیا شما مکررا به طور ناموفق تلاش کرده اید که استفاده از اینترنت را کنترل کنید، کاهش دهید یا متوقف کنید؟" و سوالهای مشابه آن، دارای "اختلال اعتیاد به اینترنت" تشخیص داده شدند. اسکن های مغناطیسی از مغزهای این افراد تغییراتی در بافت سفید مغز - قسمتی که دارای اعصاب مغزی است - نسبت به بافت مغزی افراد غیر معتاد نشان می داد. محققان تحت سرپرستی دکتر هائو لی، یکی از اعضای آکادمی علوم چین، گفته اند که اختلالات در اعصاب بخشهایی از مغز که در احساسات، تصمیم گیری و اراده دخیل هستند مشاهده می شد. گانتر شومان، استاد روانپزشکی در موسسه روانپزشکی کالج کینگز (بخشی از دانشگاه لندن)، می گوید که مشاهدات مشابهی در معتادان به بازیهای ویدیویی نیز دیده شده است. دکتر هنرییتا بودن-جونز، روانپزشک و استاد افتخاری امپریال کالج در لندن، می گوید که نتیجه تحقیقات انجام شده در چین بسیار مثمر ثمر بوده است. او گفت که اکنون مشخص شده که اختلالات در بافت سفید مغز فقط به افراد معتاد به الکل و مواد مخدر یا روانگردان محدود نمی شود و در اعتیادهای "رفتاری" مثل اعتیاد به اینترنت نیز دیده می شود. یا این حال، به انجام مطالعات بیشتری برای کسب اطمینان کامل از نتیجه تحقیقات وجود دارد. ![]() |
![]() |